Kuvassa etualalla Toijalan keskusurheilukenttä, joka on Harri Säterin urheilu-uran lähtöpiste. (Kuva: Akaan kaupunki)

Akaan kaupunginhallitus on päättänyt Toijalasta lähtöisin olevan jääkiekkomaalivahti Harri Säterin muistamisesta. Säteri voitti Leijonien joukkueessa olympiakultaa Pekingin talviolympialaisissa helmikuussa 2022.

Maalivahdin kunniaksi Sontulantie-Rauhanummen-, Kaartotien- ja Kurkelantien risteysalueella sijaitseva kävelytie nimetään Säterinpoluksi.

Nuoruudessaan Säteri on harjoitellut Toijalan keskusurheilukentällä, joten paikkaa voidaan pitää hänen urheilu-uransa lähtöpisteenä. Keskusurheilukentän pukukoppirakennuksen seinään asennetaan olympiakullasta kertova kunnialaatta, ja Harri Säterille teetetään muistoksi valokuvataulu laatasta.

– Leijonien ja Harri Säterin olympiakulta on historiallinen saavutus ja on hienoa, että voimme tällä tavalla pysyvästi muistaa Harria tästä upeasta suorituksesta. Harrin otteita seurattiin ja jännitettiin Akaassa tiivisti ja kultamitalilla on iso merkitys koko kaupungille ja akaalaisille, sanoo kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *