Vantaan innovaatiokilpailu avautui 14. huhtikuuta, ja ehdotuksia otetaan vastaan 15. elokuuta saakka.

Vantaan kaupunki on kutsunut asukkaat, yritykset, oppilaitokset, yhdistykset, järjestöt ja kaupungin työntekijät innovaatiokilpailuun kaupungin kehittämiseksi. Kilpailun teemoja ovat hyvät arjen palvelut, kukoistavat kaupunkikeskukset ja ilmastonmuutoksen torjunta.

– Nämä ovat kaikki tulevaisuuden kannalta tärkeitä kysymyksiä. Miten vahvistamme yhteisöllisyyttä ja estämme eriarvoistumista ja syrjintää? Voisiko urbaania ruoantuotantoa lisätä? Kuinka edistäisimme kiertotaloutta? Kilpailun nimi ´Kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä´ kertoo, että etsimme niin suuria kuin pieniäkin ideoita entistä paremman Vantaan rakentamiseksi, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sanoo.

Valituille ehdotuksille voidaan jakaa yhteensä 300 000 euroa. Rahoituksen saajan tulee toteuttaa kilpailuidea Vantaalla vuosien 2022 tai 2023 aikana.

Palkintosumma liittyy Vantaan marraskuussa saamaan tunnustukseen. Euroopan innovaationeuvosto valitsi Vantaan Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi.

Kilpailu huipentuu 24.–28. lokakuuta järjestettäviin Innovaatiofestareihin, joiden aikana valitut ehdotukset julkistetaan. Festareilla esitellään vantaalaisia innovaatioita kansainväliselle yleisölle. Kilpailu avautui 14. huhtikuuta, ja ehdotuksia otetaan vastaan 15. elokuuta saakka.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *