Valtion lisätalousarvio tukee kuntia vaihtamaan fossiilisesta öljystä kestävämpään lämmitysmuotoon. (Kuva: Kai Tirkkonen)

Hallituksen syyskuun alussa antamalla lisätalousarviolla muun muassa tuetaan kuntia vaihtamaan fossiilisesta öljystä kestävämpään lämmitysmuotoon ja parannetaan Aran energiatukihakemusten käsittelyn resursseja.

-Lämmitys- ja energiaremontteja vauhdittamalla paitsi elvytämme taloutta kestävästi, otamme myös konkreettisia askelia kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) sanoo.

Hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi, että öljylämmityksestä luovutaan kuntien kiinteistöissä 2024 mennessä. Koronakriisi on syventänyt kuntien talousvaikeuksia, mikä heikentää niiden mahdollisuuksia toteuttaa investointeja.

Valtion tuen osuutta hyväksytyistä ja toteutuneista kustannuksista nostetaan aiemmin ehdotetusta 10 prosentista 20 prosenttiin. Avustusta korotetaan 5 prosenttiyksiköllä, jos kunta on liittynyt vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen.

Vuoden alusta alkaen taloyhtiöiden ja omakotitalojen on ollut mahdollista hakea energia-avustusta kodin energiatehokkuuden parantamiseen.

Energia-avustukseen kohdistunut mielenkiinto on ollut poikkeuksellisen suurta. Hakemuksia tuli elokuun alkuun mennessä yhteensä yli 1 300 kappaletta, valtaosa taloyhtiöiltä (noin 11 500 asuntoa). Hakemuksista on aiheutunut ruuhkaa, jonka purkamiseksi Araan rekrytoidaan lisähenkilöitä. Tähän osoitetaan 280 000 euroa.

(Lähde: Ympäristöministeriö)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *