Tampere tähtää älykaupunkikehityksen kärkeen. Aseman seudulle nousee tornitaloja ja tammikuussa järjestetään älykaupunkitapahtuma. (Havainnekuva: SRV)

Tammikuussa 2021 virtuaalisesti järjestettävä Smart City Week -tapahtuma tuo kehittäjät ja kaupunkilaiset yhteen älykaupunkiratkaisujen äärelle.

Kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassa pohditaan, miten pandemia on vaikuttanut kaupunkien kehittämiseen ja mitä mahdollisuuksia se tuo. Lisäksi Smart City Weekillä esitellään uusia ratkaisuja tulevaisuuteen pandemian kanssa ja sen jälkeen.

Tapahtumaviikolla keskustellaan älykaupunkikehityksen tulevaisuuden suuntauksista ja Covid 19 -pandemian vaikutuksista. Tapahtumakokonaisuus esittelee ratkaisuja niin kaupunkien päättäjille, suunnittelijoille, kehittäjille kuin yrityksille. Se kutsuu mukaan myös kaupunkilaisia ja tarjoaa mahdollisuuksia osaajille.

–  Pandemian myötä uudet tavat oppia, työskennellä, urheilla ja liikkua tulevat olemaan entistä vahvemmin mukana jokaisen meidän arjessa. On aika löytää uusia ratkaisuja ja miettiä, miten tulevaisuudessa haluamme elää, sanoo Tampere Smart City Weekin koordinaattori Katri Schulze.

Smart City Week -tapahtuma tarjoaa yrityksille ja organisaatioille areenan esitellä ratkaisujaan kansainväliselle yleisölle. Osaajille viikko antaa tilaisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa ja kehittää aiheeseen liittyvää asiantuntemustaan älykkäiden ratkaisujen ja kaupunkikehittämisen alalla.

Poikkeuksellisten aikojen myötä kaupungit ja yritykset ovat nyt uusien haasteiden edessä ja toimialojen rajat ylittävä yhteistyö korostuu entisestään

Tampereella on tähtäin älykaupunkikehityksen kärjessä. Kaupunki haluaa tulla maailmalla tunnetuksi joustavana ja älykkäänä kaupunkina, jossa asukkaat otetaan huomioon. Erilaisten kehitysalustojen tarjoamisessa Tampereen kaupunkiseutu on jo nyt edelläkävijä.

Kehitysalustat ovat joko fyysisiä toimintaympäristöjä, kuten kaupunginosia, tai teknologia-alustoja. Ne aktivoivat muun muassa opiskelijoita ja muita osaajia, kuntalaisia ja palveluiden hyödyntäjiä. Yrityksille alustat tarjoavat tilaisuuden saada omia ideoita esille ja jalostaa niitä liiketoiminnaksi ja referensseiksi kansainvälisille markkinoille.

Tapahtuman järjestää Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere. Smart City Week järjestetään Tampereella 22.–29.1.2021 etätoteutuksena.

(Lähde: Business Tampere)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.