Markkinaoikeus on hylännyt Oulun Energia Urakointi Oy:n valituksen Tampereen seudun liikennevalojen ja liikenteen hallinnan järjestelmien ylläpitoa koskevasta palveluhankinnasta. Viiden vuoden mittainen hankintasopimus olisi ollut noin viiden miljoonan euron arvoinen ilman arvonlisäveroa.

Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja oli helmikuussa 2019 tekemällään hankintapäätöksellä valinnut kilpailutuksen voittajaksi Tampereen Vera Oy:n tarjouksen. Päätöksestä valittaneen Oulun Energia Urakointi Oy:n mielestä tarjouksia vertailtaessa olisi tapahtunut hankintayksikön toimesta virheitä, joiden seurauksena hankinnan voitti väärä tarjoaja.

Markkinaoikeus kuitenkin totesi asioiden menneen oikein. Hankintasopimusta ei hankintayksikön ilmoituksen mukaan ole allekirjoitettu. Markkinaoikeus velvoitti Oulun Energia Urakointi Oy:n korvaamaan Tampereen kaupungin oikeudenkäyntikulut 14.000 eurolla viivästyskorkoineen ja Tampereen Vera Oy:n oikeudenkäyntikulut 5.000 eurolla viivästyskorkoineen.

Ratkaisu kokonaisuudessaan markkinaoikeuden sivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *