Lahti kysyy asukkailtaan mielipiteitä kaupunkipyöräjärjestelmästä. Kaakau-pyöriä löytyy mm. Kouvolasta, Mäntsälästä, Haminasta ja Porvoosta.

Lahden kaupunki selvittää alkuvuoden aikana, millainen kaupunkipyöräjärjestelmä Lahteen kannattaisi toteuttaa. Selvitystyöhön sisältyy asukaskysely kaupunkilaisten toiveista.

Asukaskyselyssä pääsee esimerkiksi ehdottamaan sijainteja kaupunkipyörien asemille sekä kertomaan millaisilla matkoilla pyörille olisi käyttöä. Asemia voi ehdottaa sekä Lahden että Hollolan puolelle. Hollola on mukana kyselyssä ja hyödyntää vastauksia omassa selvityksessään.

Kaupunkipyöräjärjestelmät ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi ja järjestelmän tarjoajia ja erilaisia toteutusmalleja on tarjolla erilaisten ja eri kokoisten kaupunkien tarpeisiin. Kaupunkipyörät ovat tärkeä osa kaupunkien vetovoimaa ja kestäviä matkaketjuja.

Kaupunkipyörien pilotointi ja käyttöönotto sisältyy Lahden strategian kahteen kärkihankkeeseen: ’Opiskelijoiden Lahti’ ja ’Luonnollisesti liikkeessä’. Kaupunkipyörät on myös määritelty yhdeksi toimenpiteeksi Lahden suunta -työssä.

Asukaskyselyyn voi vastata tammikuun ajan täällä. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Lahden seudun liikenteen 50 euron lahjakortti.

(Lähde: Lahden kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *