Lahti nimettiin vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi kesäkuussa Oslossa. (Kuva: Juha-Pekka Huotari/Lahden kaupunki)

Valtiovalta päätti tänään tukea Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hanketta 3 miljoonalla eurolla.

Hallitus antoi tänään täydentävän talousarvioesityksensä, jonka mukaan luonto- ja ympäristöjärjestöjen avustuksiin varataan lisäksi 400 000 euron lisäys ensi vuodelle.

-Lähikuukausina ja -vuosina käynnistyy ennätysmäärä luonnonhoito- ja ennallistamishankkeita. Tähän työhön tarvitaan avuksi myös järjestöt, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) sanoo.

Esityksen mukaan valtio myös tukee Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 –hanketta kolmella miljoonalla eurolla. Lahti on ensimmäisenä suomalaiskaupunkina valittu Euroopan ympäristöpääkaupungiksi (European Green Capital) vuodelle 2021. Teemavuoden isännöinnin arvioidaan maksavan yhteensä yhdeksän miljoonaa euroa.

-Lahti tarjoaa näyteikkunan Suomen ympäristöinnovaatio-osaamiseen Euroopan suuntaan. Lahden kehittämiä ympäristöratkaisuja voidaan soveltaa myös muissa kaupungeissa ja erilaisissa olosuhteissa, ministeri Mikkonen sanoo.

Lahti on jo tehnyt mittavan energiakäännöksen ja lopettanut kivihiilen käytön huhtikuun alussa. Lahdessa pilotoidaan parhaillaan asukkaiden henkilökohtaista liikkumisen päästökauppaa. Kaupunki perustaa teemavuotta varten oman yksikön, johon palkataan muun muassa markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijoita.

(Lähde: Ympäristöministeriö)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.