Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska tutki papereita edeltäjänsä Heikki Laukkasen kanssa kesällä 2016. (Kuva: Lauri Rotko)

Juvan kunnanvaltuusto päätti maanantaina kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että kuntaan rakennettavan elinkaarikampuksen toteuttaa YIT Rakennus Oy.

Kampukselle rakentuu kokonaisuus, jossa on 100-paikkainen päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio ja liikuntahalli. Hankkeen rakentamisen kustannusarvio on 19,5 miljoonaa euroa.

Rakentaminen on tarkoitus saada käyntiin mahdollisimman pian. Tavoitteena on, että toiminta kampuksella käynnistyy tammikuussa 2021.

– Hankkeen valmistelu on edennyt suunnitelmien mukaan, ja toiveena on että rakentaminen etenee myös, Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska sanoo.

– Tämä on kunnan historian suurin hanke.

Uusi kampus rakennetaan vanhan koulukeskuksen paikalle. Juvan koulukeskus on kärsinyt vakavista sisäilmaongelmista ja jo osaksi purettu. Kampuksen mukana tuleva uusi liikuntahalli on myös erittäin tärkeä niin koululaisille, kuntalaisille kuin paikalliselle salibandylle, Simoska sanoo.

Juvan kunnanvaltuusto päätti toukokuussa 2017 kampushankkeen valmistelun aloittamisesta. Kunnanhallitus nimesi elokuussa 2017 Kampus-hankkeelle suunnittelutoimikunnan.

Sen jäseniksi nimettiin koko kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajisto, päiväkotien, koulujen sekä liikuntatoimen edustajat kunnan toimialajohtajien lisäksi. Kunnanvaltuusto linjasi joulukuussa kunnanhallituksen esityksen ja työryhmän teettämän selvityksen perusteella, että hanke toteutetaan elinkaarimallilla ja leasing-rahoituksella. Liikuntahalli toteutetaan taselainalla.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. KUNTIEN POISTOTAVAROIDEN myyntikäytäntö pitäisi uudistaa kokonaan. Kun kuntatarkastajatkaan eivät ole asiaan puuttuneet niin jonkun tahon KUNTALIITON tai KAKS – ryhmän pitäisi teettää asiasta tutkimus. Siellä olettetaan että kun koneet ja laitteet on ns nollaan poistettu niin ne voidaan myydä melkein millä hinnalla hyvänsä asiasta tietäville. Joko kuntapäättäjille tai virkamiehille. HEKAssa Helsingissä ostettiin 2017 98400 maksava kiinteistönhuoltokone ja nollaan poistetusta toimivasta koneesta saatiin uuden koneen myyjäyhtiöltä 2000 euroan hyvitys. 5 kk jälkeen se oli jo kolmannella omistajalla ja nykyinen omistaja TAMPEREELLA maksoi siitä 21080 euroa 24% alveineen.