Savolaisperäinen bussiyhtiö liikennöi ensi viikon alusta alkaen Stadin ja pääkaupunkiseudun linja-autovuoroja.

Helsindin Seudun Liikenne HSL kilpailutti bussiliikennöitsijöitä elokuussa 2017 käynnistyvään liikenteeseen. Tarjouskilpailu 39/2016 koski yhteensä 95 bussia kahdeksassa eri kohteessa, joihin sisältyi Helsingin ja Vantaan sisäisiä linjoja sekä seutulinjoja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Useat tarjouskilpailussa mukana olleet linjat sisältyvät HSL:n hallituksen hyväksymään Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaan.

Tarjouskilpailun liikenteestä Savonlinja-yhtiöihin kuuluva Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy voitti 42 auton arkiliikenteen. Tarjouksia vertailtiin niiden kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella.

– Voitto tarkoitti Savonlinjalle mittavia, liki sadan kuljettajan rekrytointeja sekä 45 uuden auton hankintaa. Kalustohankinta Volvolta onkin Savonlinjan historian suurin yksittäinen investointi ja merkittävä myös Volvolle, toteaa liiketoimintajohtaja Harri Leskinen.

Bussit ovat Euro VI -normin täyttäviä uusia busseja, jotka on varustettu matkustamotilan ilmastoinnilla, automaattisella palosammutusjärjestelmällä ja ajotavan seurantajärjestelmällä. Lisäksi kuljettajan turvallisuutta parannetaan turvaohjaamolla ja kameravalvonnalla. Tämän lisäksi kaikissa busseissa on HSL:n määräysten mukainen alkolukko ajonestolaitteena.

Ensi maanantaista 14.8. alkaen Savonlinjan bussit ajavat linjoilla 79B, 506, 73, 73N, 74, 74N, 611 ja 611B.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *