HSL:n Tarja Jääskeläinen ja HKL:n Samuli Mäkinen kävivät pokkaamassa Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmästä Vuoden Pyöräilyteko 2016 -palkinnon. (Kuva: Jesse Ukkonen, HKL)

Pyöräilykuntien verkosto ja Suomi Pyöräilee -työvaliokunta myönsivät HKL:lle ja HSL:lle Vuoden pyöräilyteko 2016 -tunnustuksen. Perusteena tunnustukselle on Helsingissä suursuosion jo avausvuonna saavuttaneen ja erittäin toimivan kaupunkipyöräjärjestelmän toteuttaminen sekä suunnan näyttäminen koko Suomelle.

Valinta tehtiin yleisön ehdotusten perusteella ja valintakriteereinä olivat vaikuttavuus, sosiaalisuus, iloisuus, kekseliäisyys ja kokeilevuus. Tunnustuksessa painotettiin myös, että kaupunkipyörien ansiosta pyöräily on Helsingissä nyt kaikkien ulottuvilla.

Voittajat julkistettiin Suomi Pyöräilee -tietoiskussa perjantaina 17.3.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Kisassa palkittiin kolmen parhaaksi valitun ehdotuksen tekijät, joista ensimmäisellä sijalla oli kaupunkipyöräjärjestelmä.

– On hienoa, että olemme saaneet luotua toimivan järjestelmän, mistä on ihmisille oikeasti hyötyä, sanoo kaupunkipyöräpalvelusta vastaava HKL:n projekti-insinööri Samuli Mäkinen.

– Nyt jokaisella on mahdollisuus saada käyttöönsä pyörä, joka on aina kunnossa, toteaa HSL:n johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen.

– Kaupunkipyöräpalvelun parissa työskenteleminen on lähentänyt HSL:n ja HKL:n välejä sekä tiivistänyt yhteistyötä virastojen kesken, toteavat Jääskeläinen ja Mäkinen.

Vuoden pyöräilyteko –kisa tuo parhaat pyöräilyn edistämisteot julkisuuteen ja pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneiden on mahdollisuus ottaa oppia näistä hyvistä esimerkeistä. Vuoden pyöräilyteko -kisa järjestettiin kolmatta kertaa.

Lue kaupunkipyörien uusista hinnoista täältä ja pyöräjärjestelmän laajenemisesti kolminkertaiseksi täältä. Espoossakin kokeillaan tulevana kesänä kaupunkipyöriä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *