Tampereen valtuusto päätti tuntikausien keskustelujen jälkeen lopulta selvällä enemmistöllä käynistää raitioliikenteen rakentamisen. (Kuva: Tampereen kaupunki/IDIS Design Oy)

Tampereen valtuusto päätti toisen kerran tuntikausien keskustelun jälkeen käynnistää raitiolinjan rakentamisen. Äänestystulos oli lopulta selvä, 41−25.

Raitiolinjan rakentamisen kannattajat puolustivat hanketta pääosin kaupungin imagolla, kasvulla ja liikenteen sujumisella. Vastustajat katsoivat pääasiassa, että hanke on liian kallis.

Keskustelussa oli esillä myös se, edistääkö hanke työllisyyttä nimenomaan Tampereella vai ylipäätään Suomessa vai ei ollenkaan. Esimerkiksi raitiovaunut on suunniteltu tilattavaksi Kainuusta.

Varsinkin raitioliikenteen vastustajat puhuivat runsaasti siitä, että heillä ei olisi suotu oikeutta mielipiteeseensä.

Käsittelyssä oli esillä myös runsaasti ponsiesityksiä.

Valtuutetut tekivät muun muassa ponsiesitykset siitä, että rakennetaan kello, jossa kerrotaan reaaliajassa, mitä raitiolinjan rakentaminen maksaa. Toisessa ponnessa esitettiin, että raitiolinjan puolesta äänestäneet sekä viranhaltijat joutuvat henkilökohtaiseen vastuuseen, mikäli rakentamisen kustannusarvio ylittyy. Ensinmainittu ponsi hylättiin, jälkimmäistä valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin, sd., ei ottanut käsittelyyn.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *