Helsingissä kaupunkifillarit ovat olleet suuri menestys. Nyt myös Vantaa haluaa kaupunkipyöriä.

Vantaan kaupunki suunnittelee kaupunkipyöräjärjestelmää. Kaupunkifillarit saattavat rullata kaduille jo ensi vuoden aikana.

Kaupunki on aloittanut HKL:n kanssa keskustelut mahdollisuuksista laajentaa Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmää Vantaalle. Helsingissä on nyt 500 lyhytaikaiseen käyttöön vuokrattavaa fillaria 50 pyöräasemalla.

– Selvitämme syksyn mittaan, voidaanko Vantaalle tuoda sama järjestelmä, joka on käytössä Helsingissä. Toki muunkinlainen järjestelmä voi Vantaalla olla mahdollinen. Asiasta päätetään, kun selvitykset valmistuvat, kertoo Vantaan liikennejärjestelmäinsinööri Emmi Pasanen.

Pasanen pitää todennäköisenä, että kaupunkipyöriä olisi järjestelmän kokeiluvaiheessa vain ”suppeammalla alueella, esimerkiksi Aviapoliksessa”.

Vantaalla myös seurataan, miten Vernissan yhteiskäyttöpyöräkokeilu sujuu. Kuka tahansa on voinut lainata sieltä ilmaiseksi kolmea kierrätyskeskuksen kunnostamaa käytettyä fillaria toukokuun alusta lähtien.

– Kokeilumme olkoon alkusysäys Vantaan kaupunkipyöräjärjestelmän synnylle. Kehärata mahdollistaa järjestelmän: liityntäasemilla pyörät palvelisivat hyvin asukkaita, arvioi Vernissan toiminnanjohtaja Vesa Peipinen.

Peipinen on Vernissan kokeiluun tyytyväinen, vaikka viikoittain on lainattu toistaiseksi vain ”joitakin fillareita”. Niitä ovat käyttäneet Vernissan henkilökunta ja yleisö. Pyörän voi lainata enintään tunniksi Vernissan aulasta arkisin kello 9-16 tai tapahtumien yhteydessä. Pyörien määrää lisätään tarpeen mukaan.

 

(Lähde: Vantaan Sanomat)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.