Tältä näyttää tulevaisuuden Kauppatori ilman autoja. (Turun kaupunki/havainnekuva)

Turun keskustaan Kauppatorille ja sen läheisyyteen rakennetaan lähivuosina koko kansan olohuone, jonka parantaa alueen viihtyisyyttä, avaa oman väen lisäksi turistien kukkaronnyörit ja luo uusia käyttömahdollisuuksien julkisille tiloille.

Muutokset edellyttävät Kauppatorin ja sen lähiympäristön rauhoittamista yksityisautoilulta. Suunniteltuihin toimenpiteisiin kuuluvat maanalaisen pysäköintilaitoksen lisäksi torin ja sitä ympäröivien katuosuuksien liikennejärjestelyjen uusiminen.

– Kauppatorin alle rakennetaan 600–800 autopaikan moderni pysäköintilaitos. Tämän ansiosta torialue vapautuu yksityisautoista palvelemaan kaupunkilaisia sellaisena viihtyisänä keitaana, jollaisia eurooppalaiset kaupunkitorit parhaimmillaan ovat. Autoliikenteen ohjaaminen pois torin tuntumasta mahdollistaa myös turvallisemmat ja eheämmät pyöräilyreitit, sanoo kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Kauppatorin ja sitä ympäröivien katujen katusuunnitelma tulee nähtäville maaliskuun aikana ja kaupunginvaltuustoon käsittelyyn uudet suunnitelmat on tarkoitus saada toukokuussa.

 

Turun uuden Kauppatorin nettisivut

 

Tiedote Turun kaupungin sivuilla

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *