Vantaalle suunniteltuun dinosauruspuistoon liittyi runsaasti epäselvää. (Kuva: Ville Miettinen)

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kokouksessaan 15.2. perua JurasePark Oy:lle aiemmin myöntämänsä suunnitteluvarauksen.

12.10.2015 myönnetty suunnitteluvaraus koski noin 4 hehtaarin suuruista aluetta Keimolanmäessä, Kivistössä. Suunnitteilla alueelle on ollut runsaasti julkisuudessakin esillä ollut dinosaurusaiheinen teemapuisto.

Tammi-helmikuussa 2016 Vantaan kaupungin yrityspalvelut pyysivät lisäselvityksiä JurasePark Oy:ltä liittyen julkisuudessa esitettyihin sekä yhteistyökumppaneiden kautta esille tulleisiin väitteisiin mahdollisista hankkeeseen liittyvistä epäselvyyksistä.

– Saamiemme tietojen perusteella joudumme toteamaan, että hankkeesta aiemmin kaupungille annetut tiedot eivät ole kaikilta osin pitäneet paikkaansa. Hankkeen rahoituksen järjestymisen uskottavuus on heikentynyt. Lisäksi kaupunkia hyödynnettiin luvatta muun muassa hankkeen markkinoinnissa, kommentoi varauksen perumista lautakunnalle esittänyt yrityspalvelujohtaja Leea Markkula-Heilamo.

Lautakunta hyväksyi suunnitteluvarauksen perumisen yksimielisesti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *