Maakuntajohtajat kantavat huolta hallituksen liikennepolitiikasta. Yhteinen näkemys suurista liikennehankkeista on tarpeen.

Maakuntajohtajat ovat huolissaan Juha Sipilän hallituksen tempoilevasta liikennepolitiikasta. Tuoreessa kannanotossaan maakuntajohtajat kiinnittävät huomiota pitkäjänteisyyden puutteeseen suuria, tarpeellisia liikenneinvestointeja koskien.

– Panostukset korjausvelan vähentämiseen ja perusväylänpitoon sekä liikenne palveluna –ajatteluun ja digitalisaatioon ovat sinänsä tarpeellisia ja oikeita. Mutta ne eivät korvaa liikenneverkon pitkäjänteiseen kehittämisen tarvetta myös suurten kapasiteettia parantavien investointien muodossa. Mikäli näin ei tehdä, olemme menettämässä myös TenT-verkon kehittämiseen liittyvää saantoamme Euroopan unionista, todetaan maakuntajohtajien yhteisessä kannanotossa.

Maakuntajohtajat kaipaavat yhteistä näkymistä suurten liikennehankkeiden tarpeesta. Käyttöä olisi myös liikennepoliittisille selonteoille.

– Muoto ei kuitenkaan ole nyt olennaista, vaan se, että nopeasti luodaan yhteinen näkemys lähivuosien suurten liikennehankkeiden tarpeesta ja priorisoinnista suunnittelun, valmistelun ja uusienkin rahoitusmallien kehittelyn pohjaksi, kannanotossa todetaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *