Kuntien kiinteistöverotulot lisääntyvät hallituksen esittämien kiinteistöverolakia koskevien muutosten johdosta ensi vuonna noin 25 miljoonalla eurolla ja 50 miljoonalla eurolla vuonna 2017. Hallituksen esitykset antavat kunnille pelivaraa verottaa kovemmalla kädellä muita kuin vakituisia asuinrakennuksia.

Kun veroprosenttien välinen ero voi nykyisin olla korkeintaan 0,60 prosenttiyksikköä, niin jatkossa eroa sallitaan 1,00 prosenttiyksikkö. Voimalaitosrakennuksen kiinteistöveron enimmäismäärä korotetaan 2,85 prosentista 3,10 prosenttiin. Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentin enimmäismäärää korotetaan kolmesta neljään.

Yleisen kiinteistöveroprosentin vaihteluväliksi esitetään korotettavaksi 0,80—1,55 prosentista 0,86—1,80 prosenttiin. Vakituisten asuinrakennusten veroprosentti on nousemassa 0,37—0,80 prosentista 0,39—0,90 prosenttiin.

 Asiasta valtiovarainministeriön verkkosivuilla

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *