Turun Seudun Jätehuolto ja Salon seudulla operoiva Rouskis yhdistyvät syyskuussa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ksi.

Yhtiöiden 17 omistajakuntaa allekirjoittivat yhtiön osakassopimuksen 21.8.2015.

Kunnat varmistivat yhteisellä yhtiöllä asukkaiden jätehuoltopalvelujen kustannustehokkaan ja ympäristövastuullisen kehittämisen. Lounais-Suomen Jätehuollon toimialueella asuu noin 412 500 asukasta.

– Yhdistyminen lisää kustannustehokkuutta ja palvelujen kehittämismahdollisuuksia. Asukkaat saavat jätehuoltopalvelut tuttuun tapaan. Palvelut ja jätemaksut kehittyvät jatkossa yhtenäisiksi koko alueella. Apua jäteasioihin tarjotaan heti syyskuun alusta alkaen yhdestä palvelunumerosta ja uusilta verkkosivuilta, Lounais Suomen Jätehuollon tiedotteessa sanotaan

Lounais-Suomen Jätehuollon omistajakunnat ovat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo ja Turku. Suurimmat omistajat ovat Turun kaupunki 23 %:n ja Salon kaupunki 20,21 %:n osuuksilla.

Kunnat eivät rahoita yhtiön toimintaa. Nykyisten yhtiöiden tapaan toiminta rahoitetaan pääasiassa jätteenkäsittely- ja palvelumaksuilla. Yhtiön päätoimipaikat sijaitsevat Turun Orikedolla ja Salon Korvenmäessä.

Lounais-Suomen jätehuollon organisoinnista on kerrottu lisää Kuntatekniikka-lehden numerossa 3/2015.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.