Kemin, Tornion ja Oulun lämpölaitoksissa harkitaan kivihiilen käyttöönottoa, kertoo YLE Perämeri. Esimerkiksi Kemissä energiayhtiö käyttäisi yhä mieluummin turvetta, koska se hyödyttäisi välillisesti oman alueen työllisyyttä ja taloutta.

Pohjois-Suomen lämpölaitoksissa harkitaan kivihiilen käyttöönottoa. Turpeen verotus on kiristynyt, minkä vuoksi kivihiilestä on tullut alueellisille lämpölaitoksille Kemissä, Torniossa ja Oulussa hyvin houkutteleva vaihtoehto.

Kivihiiltä tarvitaan vähemmän kuin turvetta, joten lämpövoimaloissa seurataan nyt tarkkaan kotimaisen polttoaineen ja tuontitavarana rahdattavan kivihiilen hintaa.

– Kivihiilellä ja turpeella päästökauppa nostaa hintaa, mutta turpeella on vielä Suomen valtion oma keksintö, turvevero. Se tekee turpeesta kalliimman polttoaineen verrattuna kivihiileen eli näin suositaan kivihiiltä turpeen kustannuksella, muistuttaa kaukolämpö-osaston päällikkö Jani Peurasaari Kemin Energiasta.

YLEn uutinen verkossa

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *