Tuomaristo kiittelee sillan kekseliästä ja selkeää rakennetta.

 

Turun Kirjastosilta on voittanut Suomen Rakennusinsinöörien liiton jakaman Vuoden Silta 2014 -palkinnon.

 

Palkitsemisperusteissa todetaan sillan olevan hienosti toteutettu detaljitasolle saakka. Turun Kirjastosilta perustuu ehdotukseen "Crescendo", joka voitti vuonna 2010 Turun kaupungin järjestämän suunnittelukilpailun.

 

– Kirjastosilta on runollinen, veistoksellinen ja sovitettu kauniisti kulttuurimaisemaan ja rantarakenteisiin. Silta on ulkonäöllisesti betonisillaksi kevyt ja rakenteellisesti kekseliäs ja selkeä. Eteerinen lasikaide tuo esille sillan hoikkuuden ja mahdollistavan näyttävän valaistuksen, palkitsemisperusteissa kehutaan.

 

Palkinto luovutettiin Infra 2014 -tapahtumassa  Helsingissä.

 

Kirjastosilta on voittanut aiemmin myös Vuoden Betonirakenne -palkinnon.

 

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on jakanut Vuoden Silta -palkintoa vuodesta 2001. Kilpailulla RIL ja sen Sillat ja erikoisrakenteet ‐tekniikkaryhmä haluaa nostaa siltasuunnittelun tasoa maassamme sekä kiinnittää erityisesti huomiota sillan hyvään ulkonäköön ja sopivuuteen ympäristöönsä.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *