Merja Kyllösen johtaman ryhmän tavoite on löytää pitkän tähtäimen ratkaisu korjausvelan hoitamiseen.

Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) parlamentaarisessa liikenneverkon korjausvelkaa selvittävässä työryhmässä on edustajat kaikista eduskuntapuolueista.

Työryhmän tehtävänä on tuottaa tilannekuva Suomen liikenneverkkojen tilasta ja kartoittaa toteuttamisvaihtoehtoja tarvittaville korjauksille ja liikenneverkon ylläpidolle.

Tavoitteena on yhteinen näkemys korjausvelan hoidosta pitkällä aikavälillä.

– Työryhmän ensisijainen näkökulma on yhteistyössä ja kestävyydessä, sillä liikenneverkot eivät elä hallituskausien rytmissä. Kasvava korjausvelka on yhteinen asia. Heikentyvät kuljetus- ja liikkumisolosuhteet vaikuttavat pitkällä aikavälillä koko yhteiskunnan toimivuuteen, liikenneministeri Merja Kyllönen, vas., toteaa.

Kyllönen johtaa ryhmää, johon kuuluvat seuraavat kansanedustajat: Leena Harkimo ja Kalle Jokinen, kok., Kari Rajamäki ja Raimo Piirainen, sd., Ari Jalonen ja Reijo Tossavainen, ps., Mirja Vehkaperä ja Markku Rossi, kesk., Johanna Karimäki, vihr., Kari Uotila, vas., Sauli Ahvenjärvi ja Marjo Loponen, kd., sekä Thomas Blomqvist ja Mats Nylund, r.

Työryhmän pysyvinä asiantuntijoina toimivat virkamiehet edustavat liikenne- ja viestintäministeriötä, valtiovarainministeriötä ja Liikennevirastoa.

Parlamentaarisen työryhmän toimikausi on 1.3.–30.5.2014. Työryhmän työ liittyy eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan liikenne- ja viestintäministeriöltä pyytämään selvitykseen tulevaisuuden perusväylänpidon ja investointihankkeiden toteutusmalleista.

Lisäksi LVM asettaa DI Esko Hämäläisen selvitysmieheksi selvittämään yksityistielain ja yksityisteitä koskevan avustusjärjestelmän toimivuutta ja uudistamistarpeita. Selvitysmiehen toimikausi on 1.3.–30.9.2014.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *