Elävät Kaupunkikeskustat ry palkitsi Kuopion onnistuneesta ja taitavasta keskustauudistuksestaan. Keskustaa on kehitetty johdonmukaisesti useita vuosikymmeniä yhdessä elinkeinoelämän kanssa. Torinaluspysäköintiin varauduttiin jo 1970-luvulla.

Palkintoraadin puheenjohtaja Matti Mare ihailee sitä, että keskustan kehittäminen on kytketty Kuopion muuhun kaupunkirakenteeseen lähiöineen ja asuinalueineen. Kaavoitus on ollut kokonaisvaltaista, näkemyksellistä ja johdonmukaista tukeutuen mm. joukkoliikenteeseen. Ymmärrystä on ollut myös autoriippuvuudelle. Laajan kauppatorin alla oleva Suomen suurin toriparkki palvelee maakunnasta saapuvia asiakkaita.

 
Ydinkeskustan historiallinen rakenne on Kuopiossa taitavasti huomioitu. Rännikatuverkosto on ainutlaatuista ”kävelykaupunkia”. Se käsittää 23 korttelia pituudeltaan noin 10 kilometriä mahdollistaen myös pitkiä näkymiä Kallavedelle. Kaupungin suhde upeaan järvimaisemaan korostuu Saaristokaupungin yhteydessä.

Yhdistämällä keskustaan satama, Väinölänniemi, Kuopionlahti, Keskuskenttä, Valkeisen lampi ja Kuntolaakso on syntynyt houkutteleva kokonaisuus: kaupallisia palveluita, tiivistä asumista, työpaikkoja, kulttuuria ja ajanvietettä.

Torilta on vaivattomat yhteydet keskustan kauppakeskuksiin. Kauppahallin uudistus on onnistunut. Näköalakahvila liittää sen hienosti toriin, joka on säilytetty talvitorikäytössä lumineen ja lasten kelkkamäkineen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *