Yhtiö investoi ydinvoimalaan 60 miljoonaa euroa.

Rautaruukki Oyj on vahvisti tänään sitovasti osallistumisensa Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimahankkeeseen Voimaosakeyhtiö SF:lle.

Rautaruukin teho-osuus laitoksen nimellistehosta on noin 40 MW. Yhtiön seuraavien 10 vuoden ajalle jakautuva investointi on suuruudeltaan noin 60 miljoonaa euroa ja siitä suuri osa maksetaan takapainotteisesti.

– Mukanaolo ydinvoimahankkeessa on Rautaruukille tapa hajauttaa teräksentuotannossa välttämättä tarvittavan sähkön hankintaa. Yhtiö haluaa varmistaa pitkän aikavälin kilpailukykyisen, vakaahintaisen ja CO2-vapaan sähkön saannin, Rautaruukin tiedotteessa todetaan

Viime viikolla Outokumpu Oyj ilmoitti niin ikään jatkavansa Fennovoimaaa sekä kasvattavansa osuuttaan siinä 12,5 prosenttiin (150 MW:iin). Outokummun osuus kokonaisinvestoinneista on arviolta 210 miljoonaa euroa.

Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimayksikkö rakennetaan Pohjois-Pohjanmaalle Pyhäjoelle. Voimalaitoksen on suunniteltu olevan kaupallisessa käytössä vuonna 2024.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *