Kaupunginjohtajan uusi esitys kaatui kaupunginhallituksessa.

Kotkan kaupunginhallitus äänesti nurin uuden esityksen siitä, että Kotkan Energia lähtisi mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen.

Ratkaisu syntyi äänin 7-6. Äänet jakautuivat torstaina samoin kuten edellisessä äänestyksessä lukuun ottamatta yhtä perussuomalaista kaupunginhallituksen jäsentä, joka nyt puolsi hanketta.

Kotkassa päädyttiin kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin kannattamaan kielteiseen ratkaisuun jo syksyllä, mutta viime viikolla kaupunginjohtaja Lindelöf kertoi pyörtäneensä kantansa ja esittävänsä hankkeeseen lähtemistä.

Kotkassa ilmestyvän sanomalehti Kymen Sanomien mukaan Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Kotkan Energian hallituksen puheenjohtaja Jari Elomaa, kok., ihmetteli äänestyksen ratkettua, miten kaupunginhallitus voi kävellä yhtiön hallituksen yksimielisen Fennovoimaa kannattavan päätöksen yli.

Asia on vielä periaatteessa mahdollista viedä Kotkan valtuustoon, ja valtuustoon viemiseen riittäisi, että kaikki Kotkan kokoomusvaltuutetut pyytävät valtuustokäsittelyä. Elomaan mukaan Kotkan kokoomuksen valtuustoryhmässä ei ole vielä keskusteltu asiasta.

Lue myös:
Kuntalehti: Kuka määrää kaapin paikan kunnan yhtiössä?

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *