Osallistumisen syksyllä torpannut kaupunginjohtaja Henry Lindelöf esittää Kotkan lähtemistä mukaan ydinvoimalahankkeeseen.

Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf on pyörtänyt kantansa Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa ja aikoo esittää kaupunginhallituksen konsernijaostolle, että Kotkan Energia voi sitoutua hankkeeseen, uutisoi perjantain Kymen Sanomat.

Syksyllä Kotkan Energian osallistuminen pysäytettiin kaupunginhallituksessa juuri Lindelöfin johdolla. Hän piti taloudellisia riskejä liian suurina ja koko asiaa epäselvänä.

– Kotkan Energian esityksiä ei voinut ottaa vakavasti, kun ei ollut selvyyttä mistään, Lindelöf sanoi Kuntatekniikka-lehdessä 8/2013.

Kotkan Energia tavoittelee Fennovoimasta viiden megawatin osuutta. Syksyllä puhe oli kahdeksasta megawatista.

Nyt asioihin on tullut Lindelöfin mukaan selkeyttä.

– Edelleen on eräitä asioita, jotka jäävät normaaleiksi sijoitus- ja liiketoimintariskeiksi. Kokonaisuus on kuitenkin tyydyttävä, Lindelöf arvioi Kymen Sanomissa.

Kotkan vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pentti Tiusanen pitää Fennovoima-täyskäännöstä käsittämättömänä ja epäilee että käännöstä ei ole voinut tapahtua ilman ”jostain tullutta vaikutusta tai jopa painostusta”.

Tiusasen mielestä uusi päätös pitäisi tehdä sekä kaupunginhallituksessa että valtuustossa.

– Tämä heikentää kuntapäättäjien arvoa ja uskottavuutta, Tiusanen sanoo.

Kotkan kansliapäällikkö Jarmo Koivisto muistuttaa, että koska omistajaohjausvaltaa käyttää konsernijaosto, ei Fennovoimaa olisi syksylläkään tarvinnut viedä kaupunginhallitukseen.

Hyvän hallintotavan mukaan konsernijaoston pitää vähintään informoida kaupunginhallitusta, jos se muuttaa hallituksen päätöstä.

Fennovoima toimitti torstaina työ- ja elinkeinoministeriöön voimalan ympäristövaikutusten arviointiselostuksen (YVA). Osakkaat tekevät lopulliset päätökset osallistumisestaan helmikuun loppuun mennessä.

Lue myös:

Kuka määrää kaapin paikan kunnan yhtiössä?

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *