Rautatieaseman yhteyteen halutaan tuoda nykyiset ja tulevat eri liikennemuotojen asemapalvelut.

Kaupungin ja valtion yhteistyössä valmistelema Tampereen Asemakeskuksen suunnittelukilpailu alkaa.

Suunnittelu koskee kaikkia liikenteen kulkumuotoja, ja kaikki keskeiset alueen toimijat ovat mukana yhteistyössä.

– Nyt käynnistyvä ideakilpailu on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää asemanseudusta Tampereen ja koko Pirkanmaan keskipiste, älykkään liikkumisen, sujuvien matkaketjujen, uusien työpaikkojen, modernin keskusta-asumisen ja houkuttelevien palvelujen jännittävä kokonaisuus, sanoo Tampereen pormestari ja asemakeskuksen kehittämishankkeen johtoryhmän jäsen Anna-Kaisa Ikonen.

– Monissa eurooppalaisissa kaupungeissa juuri asemanseutujen uudistaminen on ollut veturina koko kaupunkikeskustan vetovoiman kasvulle. Näin uskon käyvän Tampereellakin.

Yhteistyöhankkeen tavoitteena on tuoda nykyiset ja tulevaisuuden eri liikennemuotojen asemapalvelut samaan paikkaan.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa laadittiin vaihtoehtoja Asemakeskuksen toiminnallisesta ja liikenteellisestä konseptista sekä arvioitiin laadittujen konseptien toimivuutta ja toteutettavuutta.

Liikenteellisesti keskeisimpiä tavoitteita ovat radan estevaikutuksen vähentäminen jalankulun näkökulmasta sekä kaukoliikenteen linja-autoliikenteen terminaalin sekä siihen liittyvän rahtiterminaalin sijoittaminen rautatieaseman yhteyteen.

Rautatieaseman ja ratapihan alueen suunnittelu jatkuu vuoden 2014 aikana toteuttavalla kansainvälisellä suunnittelukilpailulla. Kilpailun ilmoittautuminen on alkanut. Kilpailuun valittujen osalta kilpailu alkaa 15.3.2014.

Suunnittelukilpailun tulokset julkaistaan lokakuussa 2014. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupunki, Liikennevirasto, VR Yhtymä Oy ja Senaatti-kiinteistöt.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *