Kaupungin kaduista ja rakennuksista huolehtivaa palveluntuottajaa pidetään luotettavana ja ammattitaitoisena.

Helsinkiläiset pitävät kaupungin oman palveluntuottajan Staran työtä ammattitaitoisena, luotettavana ja vastuullisena, käy ilmi Taloustutkimuksen marraskuussa 2013 tekemästä laajasta internetpaneelista.

Stara rakentaa ja hoitaa Helsingin katuja ja puistoja, korjaa rakennuksia, hoitaa luonnonmukaisia alueita sekä tarjoaa logistiikan ja teknisen alan palveluja.

Stara on kaupunkilaisten mielestä selvimmin ammattitaitoinen, ympäristöystävällinen, luotettava ja vastuullinen. Vastaajista 76 % piti Staraa hyvin ammattitaitoisena tai melko ammattitaitoisena.

Luotettavaksi Staran arvioi 67 % vastanneista, vastuulliseksi 67 % ja ympäristöystävälliseksi 62 %.
 
Enemmän vastaajien mielikuvia jakoivat arviot Staran aktiivisuudesta, tehokkuudesta, nuorekkuudesta ja innovatiivisuudesta. Aktiivisena ja tehokkaana Staraa piti hieman yli puolet vastaajista, ja nuorekkaaksi ja innovatiiviseksi Staran koki noin kolmannes vastaajista.
 
Eniten yksittäisiä kiitoksia sai Staran työ puistojen ja viheralueiden hoidossa sekä roskien keruussa. Positiivista palautetta sai myös Staran vahva näkyminen katukuvassa sekä värikäs ja positiiviseksi mielletty ilme.
 
– Näin positiivinen tulos oli meille hieno uutinen, sillä yleensä saamme aika kipakkaa palautetta, kun esimerkiksi katutyöt hidastavat liikennettä. Varsinkin avoimissa vastauksissa meille lähetetyt kiitokset työstä olivat valtavan hienoa luettavaa, Staran toimitusjohtaja Timo Martiskainen iloitsee.
 
Eniten kritiikkiä saivat katujen työmaat ja talvihoito. Tutkimukseen vastasi 1 119 helsinkiläistä.

Staran henkilöstömäärä vaihtelee talven 1 600:n ja kesän sesongin 2 000:n välillä. Liikevaihto on noin 220 miljoonaa euroa (v. 2013).

Linkki:
Tutkimuksen loppuraportti

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *