Motiva käynnistää Kestävä julkinen hankkija 2014 –edelläkävijäkilpailun.

Valtakunnallinen energiansäästöviikko käynnistyi eilen. Kyseessä on jo 17. kerta, kun energiansäästöviikko järjestetään.

Teemaviikon aikana nostetaan esille ajankohtaista asiaa energiatehokkuudesta ja tarjotaan  säästövinkkejä energian käytössä. 

Esimerkiksi Lahden seudulla Energiansäästöviikolla keskitytään kodin lämmityksen energiansäästöön. Kuluttajien energianeuvonta Päijät-Hämeessä -hanke järjestää Lahden seudulla kiertueen, jolla opetetaan ilmalämpöpumpun huoltamista kotioloissa.

Tietoa energian säästämisestä viedään suoraan kuluttajan ulottuville muun muassa Satakunnassa, missä energianeuvontatilaisuuksia on ravintolassa ja kauppakeskuksessa.

Energianeuvontaa on tarjolla muutenkin laajasti. Alueelliset energianeuvojat ovat tavoittaneet tänä vuonna jo 15 000 ihmistä, ja Energiansäästöviikolla kontakteja syntyy lisää erilaisissa tapahtumissa. 

– Kuluttajat hakevat oma-aloitteisesti tietoa verkosta, mutta energianeuvojan kohtaaminen ja henkilökohtainen opastus ovat erityisesti rakentajille, lämmitystavan vaihtoon tai remonttiin ryhtyvälle kullanarvoisia tilaisuuksia saada luotettavaa tietoa päätösten pohjaksi, sanoo yksikönpäällikkö Päivi Laitila valtakunnallisen energianeuvonnan kehittämisestä vastaavasta Motiva Oy:stä.

Motiva on myös käynnistänyt Kestävä julkinen hankkija 2014 -edelläkävijäkilpailun, joka nimensä mukaisesti etsii kestävien julkisten hankintojen edelläkävijöitä, jotka hankintatoiminnassaan huomioivat ympäristönäkökohtia tai ovat käyttäneet hankintamenettelyä kestävää tuotekehitystä edistävällä tavalla.

Viime vuonna kilpailussa palkittiin  Toholammin Enenrgia yksittäisten hankintojen kategoriassa tekemästään sähkön- ja lämmön yhteistuotantolaitoksen hankinnasta ja Jyväskylän kaupunki erityisen pitkäjänteisestä hankintatoiminnan kehittämisestä ympäristömyötäisempään suuntaan. Ympäristökriteerejä käytetään nykyään jopa 70-90 prosentissa Jyväskylän tekemistä yhteishankintojen kilpailutuksista.

Linkkejä: 

Energiansäästöviikko.fi

Energiansäästöviikko Facebookissa

Energianeuvonta.fi

Motivan hankintapalvelu

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *