Ehdotukset huomioidaan marraskuussa, kun hallitus linjaa tehtävistä ja velvollisuuksista.

Valtiovarainministeriö on avannut kyselyn, jossa kuntalaisilla, kunnan viranhaltijoilla ja kuntapäättäjillä on mahdollisuus kertoa mielipiteensä kuntien tehtävien uudistamisesta.
Kyselyssä vastaajat voivat ehdottaa, mitä tehtäviä kunnilla tulee olla ja mitä voitaisiin karsia pois. Samalla he voivat kertoa näkemyksensä siitä, voisiko esimerkiksi järjestöjen vastuuta palvelujen järjestämisessä kasvattaa.
 
Kunnilla on nykyisin 535 lakisääteistä tehtävää ja yli tuhat velvoitetta. Eniten kuntia työllistävät sosiaali- ja terveyspalvelut, mutta tehtäviä on runsaasti myös ympäristön ja liikenteen alueella.
 
Verkon kautta saatuja ehdotuksia hyödynnetään, kun hallitus marraskuussa tekee jatkolinjauksia kuntien tehtävien ja velvoitteiden uudistamisesta. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen kannustaa kuntapäättäjiä, viranhaltijoita ja kuntalaisia mukaan pohtimaan kuntien tehtäviä.
 
– Kaikki tunnustavat, että kuntien tehtäväreppu on kasvanut liian raskaaksi. Sen sisältöä on päivitettävä ja uudistettava. Tähän työhön tarvitsemme kuntapalveluiden käytännön tekijöiden ja käyttäjien näkemystä. Sitä haetaan nyt avoimen kyselyn kautta, Virkkunen sanoo.
 
Sähköiseen webropol-kyselyyn pääsee vastaamaan valtiovarainministeriön internetsivujen ja kuntarakennemuutosten tietopankin kautta. Vastausaika päättyy 11.10.2013.
 

 

 

Linkkejä:

 


Linkki kyselyyn

Kuntauudistus VM:n verkkosivuilla

Kuntarakennemuutosten tietopankki

Ville Miettinen​​

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *