Uuden mielipidetutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista katsoo, että asuintalojen kaavoitus- ja rakentamismääräykset ovat liian kireitä.

TNS Gallupin tekemässä tutkimuksessa 56 prosenttia kansalaisista oli väitteen kanssa samaa mieltä. Keskustaa ja perussuomalaisia kannattavien keskuudessa väitteen kanssa samaa mieltä oli tätä vielä suurempi joukko eli yli 70 prosenttia vastaajista. Kokoomuksen kannattajistakin yli 60 prosenttia katsoi kaavoitus- ja rakentamismääräyksiä kiristetyn liikaa. Kannattajien enemmistö kaikissa puolueissa oli sitä mieltä, että määräyksistä on tehty liian kireitä.

 

Tutkimukseen osallistuneista 65 prosenttia vastasi kyllä kysymykseen ”Onko Suomessa jo liikaa kieltoja ja luvanvaraisuuksia”. Eri mieltä oli 23 prosenttia vastaajista. TNS Gallup tutki Viestintätoimisto Kaiku Helsingin toimeksiannosta suomalaisten mielipiteitä sääntelystä eri toimialoilla. Tutkimukseen vastasi 1041 kansalaista.
 
Lisääntyvät rakentamis- ja kaavamääräykset ovat yksi syy uusien asuntojen kohonneisiin hintoihin. Asunto- ja muun rakentamisen kustannuksia nostavat muun muassa turhat normit, liian yksityiskohtaiset kaavamääräykset ja se, että viranomaiset tulkitsevat normeja eri tavoin eri paikkakunnilla.
 
Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *