Sairaala on Espoon historian suurin talonrakennushanke. Sairaalan hukkalämpöä hyödynnetään Espoon kaukolämmityksessä.

Espoon sairaalan rakennusurakka käynnistyy tänään. Ensin alkavat maanrakennustyöt ja marras-joulukuussa käynnistyy sairaalaan rakentaminen. Sairaala valmistuu alkuvuodesta 2016.

Sairaala rakennetaan Jorvin yhteyteen. Sairaaloiden läheisyyden ansiosta potilaiden hoito voidaan järjestää saumattomasti erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyönä, mikä on merkittävä etu erityisesti ikäihmisten hoidossa.

Jorvin sairaala tarjoaa myös Espoon sairaalassa tarvittavia erityispalveluja, kuten erikoislääkärien konsultaatioita, laboratorio- ja kuvantamispalveluja sekä lääkehuoltoa.

Uuteen sairaalaan tulee viisi osastoa ja 270 potilaspaikkaa yhden hengen huoneisiin. Sairaalassa toimivat myös päivä- ja kotisairaala, geriatrinen poliklinikka, saattohoitoyksikkö, suun terveydenhuollon yksikkö sekä Espoon apuvälinekeskus.

Sairaalan rakennusurakka on Espoon kaupungin kaikkien aikojen suurin talonrakennushanke, jonka urakkahinta 123 milj. euroa. Sairaalan rakennuttajana toimii KOy Espoon sairaala ja urakoitsijana Lujatalo Oy.

Hanke toteutetaan suunnittele ja rakenna -urakkamuodolla, jossa urakoitsijan vastuulle kuuluvat hankkeen suunnittelu ja rakentaminen. Lisäksi urakoitsija ottaa vastuun kiinteistön ylläpidosta kymmeneksi vuodeksi.

Sairaalasta tulee uudenlaisen energiaratkaisun edelläkävijä. Espoon kaupungin ja Fortumin aiesopimuksen mukaisen energiaratkaisun avulla sairaalassa syntyvä hukkalämpö hyödynnetään kokonaisuudessaan Espoon kaukolämmityksessä. Tämä pienentää kaukolämmön ympäristöpäästöjä alueella.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen kahdensuuntaisesti toimiva, avoin energiaverkko, jonka myötä sairaala voi yhdistää oman tuotantonsa ja markkinoilta ostetun energian optimaalisella tavalla.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *