Korkeimmillaan seitsenkerroksiseen taloon tulee asuinpinta-alaa runsaat 10 000 neliötä.

Vantaan Kivistössä 2015 pidettäville asuntomessuille valmistuu Suomen suurin asuinpuukerrostalo. Asuinpinta-alaa taloon tulee noin 10 100 neliömetriä.

Talo on korkeimmalla kohdallaan seitsenkerroksinen. Alin kerros on betonirakenteinen ja sen yläpuoliset asuinkerrokset ovat puurakenteisia. Asuntoja taloon tulee 181, joista alustavan suunnitelman mukaan 78 asumisoikeusasuntoa TA-Asumisoikeus Oy:lle ja 103 vuokra-asuntoa Suomen Vuokrakodit Oy:lle. Alimman kerroksen pysäköintilaitokseen tulee noin 80 autopaikkaa.

Hanke on monin tavoin suomalaisen puurakentamisen edelläkävijä edistyksellisine teknisine ratkaisuineen.

– Tämä puukerrostalohanke toimii samalla koerakennushankkeena, jossa pääsemme kehittämään puurakennejärjestelmien suunnittelutyökaluja ja rakennusfysikaalisten tekijöiden tutkimusta, sanoo rakentamisesta vastaavan Rakennusliike Reponen Oy:n toimitusjohtaja Mika Airaksela.

Puukerrostalokohteita on rakennettu Suomessa aiemminkin, mutta niitä ei ole esitelty julkisesti. Asuntomessujen myötä toivotaan puukerrostaloasumiselle syntyvän kysyntää myös omistusasumismarkkinoilla.

– Olemme erittäin iloisia, että Vantaan asuntomessuille saadaan näyttelykohteeksi näin mittava hanke. Tämän myötä pääsemme osaltamme edistämään suomalaista puukerrostalorakentamista ja messuilla tekemään sitä tunnetuksi myös suurelle yleisölle, sanoo Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen tyytyväisenä.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *