Laaja-alainen energiatehokas toiminta toi Helsingin seudun ilmastopalkinnon 2013.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut eli HSY on myöntänyt Järvenpään Mestariasunnot Oy:lle HEI – Helsingin seudun ilmastopalkinnon 2013.

Järvenpään Mestariasunnot Oy hallitsee ja ylläpitää Järvenpäässä vuokra-asuntotuotantoon tarkoitettuja kerros- ja pientaloja sekä harjoittaa rakennuttamistoimintaa. Se huomioi sekä uustuotannossa että korjausrakentamisessa energiatehokkuuden ja panostaa toiminnassaan energiatehokkaisiin rakennuksiin matalaenergiataloista passiivienergiataloihin sekä edelleen nollaenergiatasoon.

Järvenpään Mestariasunnot on rakentanut esimerkiksi Järvenpään Lepolaan kuusi passiivienergiakerrostaloa ja Jampankaareen toisen Suomen ensimmäisistä nollaenergiakerrostaloista.

Asumisen osuus pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöistä on noin 40 prosenttia. Rakennukset ovat pitkäikäisiä, joten niiden energiatehokkuudella on suuri merkitys energiankulutukseen ja siten myös kasvihuonekaasupäästöihin.

Palkintoraadin mukaan Järvenpään Mestariasunnot Oy osoittaa toiminnallaan, että passiivirakentaminen on mahdollista. Lisäksi Mestariasunnot on edistänyt vuokra-asuntojen lisäämistä Järvenpäässä, kehittänyt hyviä käytäntöjä ja luennoinut aktiivisesti energiatehokkaan rakentamisen puolesta.

Alle 18-vuotiaiden Helsingin seudun ilmastojuniori 2013 -palkinnon sai Helsinge skolanin Green Team Helsinge –ympäristöryhmä.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *