Asemakaavan muutos käsiteltiin teknisessä lautakunnassa eilen.

Kansainvälinen yhteistyö Ranta-Toppilan kehittämiseksi Oulussa jatkuu kuluvan vuoden jälkeenkin.

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on mukana EU:n Interreg IV C -ohjelmasta rahoitettavassa B-Team – Brownfield Policy Improvement Task Force -hankkeessa. Kolmevuotinen hanke päättyy vuoden 2012 lopussa.

Oulun kohdealue hankkeessa on Ranta-Toppila, Toppilan alueen viimeinen maankäytön suunnittelun alue ja viimeinen keskustan ympäristön muutosvyöhykkeen kehitysalue.

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja luoda EU-tasolla yhtenäisiä maankäytön ja kaavoituksen uusia toimintamalleja uuteen käyttöön muuttuvilla entisillä teollisuus- ja logistiikka-alueilla (brownfield).

Oulun apulaiskaupunginjohtaja Timo Kenakkala oli mukana hankkeen loppukonferenssissa Sevillassa Espanjassa aiemmin tässä kuussa ja allekirjoitti Oulun kaupungin puolesta sopimuksen kansainvälisen yhteistyön jatkamisesta.

Konferenssissa esiteltiin hankkeen tulokset 215 osallistujalle.
 
Ranta-Toppilan alue sijaitsee Toppilansalmen, Meri-Toppilan ja voimalaitoksen välissä. Hanke yhdistää Meri-Toppilan Toppilansalmeen kohti merta. Syntyy uusi merellinen kaupunginosa, joka avaa ovet merelle. Ranta-Toppilassa on jatkossa merellinen asuinalue sekä merellisten palveluiden keskus.
 
Alueen asemakaavan muutosluonnos käsiteltiin teknisessä lautakunnassa 20.11.2012 ja asetetaan loppuvuodesta nähtäville mielipiteitä varten.

Meri-Toppilan kerrostaloalueen täydennykseksi asemakaavoitetaan Oulun yleiskaavan 2020 mukaisesti Toppilansalmen rannan äärelle sijoittuva asuntoalue.

Rannan puolella merellinen asuntoalue liittyy kiinteästi sen edustalle suunniteltuun pienvenesatamaan ja vesiurheilukeskukseen. Alueelle on suunnitteilla yli 400 uutta asuntoa noin 1000 asukasta varten.

Toppilan voimalaitoksen puoleisella osalla Toppilansalmen rantavyöhykettä täydennetään merellisillä palvelutoiminnoilla. Kaupunkikuvallisesti keskeiselle paikalle osoitetaan tontti merikeskukselle, johon keskitetään monipuolisia toimintoja, kuten veneilyä, ravintola- ja liiketilaa, vesiurheilua sekä tilaa suurille yleisötapahtumille.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *