Kuudentuhannen neliön laajuinen Sampolan palvelukeskus valmistuu talvella 2015.

YIT ja Keravan kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen Sampolan palvelukeskuksen toteuttamisesta Keravan keskustaan rautatieaseman välittömään läheisyyteen.

Uuden palvelukeskuksen laajuus on noin 6 000 m2 ja hankkeen arvo noin 22 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat keväällä 2013 ja palvelukeskus valmistuu talvella 2015. Rakennustöiden yhteydessä toteutetaan myös Sampolankaaren ja Virastokujan kadunrakennustyöt.

Palvelukeskukseen sijoittuvat keravalaisia monipuolisesti palveleva kaupungin yhteispalvelupiste sekä suun terveydenhuollon, sosiaalitoimen, perheneuvolan, nuorisotoimen Keravan opiston, kasvatus- ja opetusviraston, sosiaali- ja terveystoimen hallinnon, kaupunkitekniikan ja keskushallinnon toimintoja sekä arkistotilaa.

Keskuksessa on työtilat yhteensä noin 250 Keravan kaupungin työntekijälle. Keravan kaupunginjohtaja Petri Härkösen mukaan uuden palvelukeskuksen rakentaminen on monin tavoin merkittävä hanke.

– Tämä on tärkeä avaus kaupungin keskustan kehittämiselle. Voimme keskittää palvelumme uuteen palvelukeskukseen, mikä vähentää kaupungin vuokratilojen määrää. Tämä mahdollistaa myös useiden kaupungin keskustassa sijaitsevien kiinteistöjen kehittämisen, sanoo Härkönen.

Palvelukeskus toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana (KVR), jossa YIT vastaa kohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja taloteknisistä ratkaisuista.

Palvelukeskus toteutetaan tällä hetkellä voimassa olevien energiatehokkuusluokkien mukaiseen A-luokkaan. 

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *