Toukokuussa käyttöön otettu Porvoon Taidetehdas vihittiin virallisesti maanantaina 13. elokuuta. Kaupungin sydämen vanhasta teollisuuskiinteistöstä laadukkaasti jalostettu monipuolinen elämyskeskus sai kehuja myös pääministeriltä.

– Taidetehdas kuvastaa jatkuvaa muutosta. Tämä on tehty kodiksi porvoolaiselle, itä-uusimaalaiselle ja suomalaiselle luovuudelle, taiteelle ja musiikille, totesi pääministeri Jyrki Katainen vihkiessään virallisesti käyttöön Porvoon Taidetehtaan.
 
– Uskon, että Suomi tulee olemaan tunnettu siitä työstä, mitä tässä kiinteistössä tehdään. Taidetehdas on investointi henkiseen Suomeen.
Vihkiäisjuhlaan osallistui parikymmentä diplomaattia, elinkeinoelämän edustajia, taiteen ja kulttuurin tekijöitä sekä muita yhteistyökumppaneita. Juhlassa kuultiin kamarimusiikkiorkesteri Avanti!:n yllätyksellinen konsertti.
 
Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander toi kaupungin terveiset juhlaan.
 
– En voi olla sanomatta, että vihdoinkin! August Eklöf tuskin pystyi hahmottamaan kuinka pitkän ja vaiherikkaan prosessin hän aikoinaan käynnisti pystyttäessään tehtaan alueelle.
 
– Monen, monen vaiheen jälkeen koittaa koko alueellemme se tärkeä hetki jolloin moderni, monipuolinen ja kiehtova Taidetehdas voidaan vihkiä käyttöön. Taidetehtaan toiminta-ajatus on, että kulttuuri on läsnä jokaisessa hengenvedossa, jatkoi Nylander.
 
Uudistetussa Porvoon Taidetehtaassa on mm. konserttisali, näyttelytiloja, taiteilijoiden työhuoneita, kokous- ja kongressitiloja, ravintoloita, elokuvateatteri sekä Kauppakuja.
 
– Taidetehdas edustaa modernia toimintatapaa, tiivisti pääministeri Jyrki Katainen.
Porvoon Taidetehdas–hanketta on esitelty monipuolisesti toukokuussa ilmestyneissä Kuntalehden numerossa 7/2012 ja Kuntatekniikka-lehden numerossa 4/2012.
 
Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *