Lahden kaupunki ottaa elo-syyskuussa käyttöön tiettävästi maamme laajimman yhdellä kertaa toimitetun siirrettävän päiväkoti- ja koulurakennuskokonaisuuden. Noin 4 000 neliömetriä siirtokelpoisia koulu- ja päiväkotitiloja kohoaa Jalkarantaan.

Tilat palvelevat Lahden läntisellä alueella sijaitsevan Jalkarannan koulun ja päiväkodin 500:aa lasta ja työntekijää ainakin kolmen vuoden ajan. Vanhat tilat joudutaan purkamaan sisäilmaongelmien vuoksi. Lahden kaupunki on allekirjoittanut tiloista Cramo Finlandin kanssa yli kolmen miljoonan euron arvoisen vuokrasopimuksen. Kyseessä on kaupungin neljäs koulu- ja päiväkotitiloja koskeva sopimus yhtiön kanssa.
 
Jalkarannan väliaikaisten tilojen pystytystyöt on jo aloitettu. Päiväkodin 130 lasta pääsevät uusiin tiloihin elokuussa ja koulun noin 350 ala-asteikäistä lasta elo–syyskuussa. Lahden Tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Jouni Arola sanoo, että kaupungilla on hyviä kokemuksia siirtokelpoisista kouluista.
 
– Vanhemmat ovat mielissään, kun oireilevat lapset pääsevät pois vanhoista tiloista. Jalkarannan väliaikaiset tilat sijoitetaan vanhan koulun piha-alueelle, joten pienten lasten koulu- ja päiväkotimatka säilyy tuttuna ja samana, Arola sanoo.
 
Jo yli 10 000 lasta käy Suomessa koulua tai päiväkotia siirtokelpoisissa tiloissa. Lahdessa heitä on ensi syksynä noin 750.
 
– Vahvuutemme tilojen toimittajana on se, että tuotteemme on suunniteltu omassa organisaatiossamme Suomen olosuhteisiin sopiviksi, lisäksi tilat on valmistettu Suomessa. Toimitamme tilat tarvittaessa hyvinkin nopeasti, jopa viikon varoitusajalla. Meillä on myös valtakunnan kattava asennus- ja huoltoverkosto, toteaa Cramo Finlandin Tilojen myyntijohtaja Karri Frisk.
 
Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *