Simon kunta on liittynyt ensimmäisenä kuntana Suomen Tuulivoimayhdistykseen. Tuulivoima-alan hankkeet tuovat kunnalle merkittäviä tuloja tulevaisuudessa.

– Haluamme olla kehittämässä alan toimintaa koska nykyiset ja suunnitteilla olevat uudet hankkeet vahvistavat toteutuessaan kunnan tulopohjaa yli kahdenkymmenen henkilötyövuoden palkkarahoilla. Tällä on tavattoman suuri merkitys meille tulevina vuosina, Simon kunnanjohtaja Esko Tavia kiteyttää.

Tuulivoima on ottanut viime aikoina Suomessa vahvasti tuulta alleen, sillä Suomi on sitoutunut uusiutuvan energian tavoitteisiin EU-tasolla. Simossa otettiin alkuvuodesta käyttöön tuulivoimapuisto, ja kunta on ollut muutenkin alan edelläkävijöitä Suomessa.

– Simossa on ymmärretty tuulivoiman tuomat mahdollisuudet kunnalle ja niitä on lähdetty myös toteuttamaan saman tien. Tälläkin alalla nopeat ja aktiiviset kunnat korjaavat potin, Tuulivoimayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jari Suominen summaa.

Antti Pulkkinen

Suomen Tuulivoimayhdistys: Tiedotteet

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *