Metso toimittaa Tampereelle Suomen suurimman pellettilämpölaitoksen. Sen teho on 33 megawattia.

Lämpölaitos toimii huippukuorma- ja varalaitoksena. Sen tilaaja on Tampereen Energiantuotanto, joka kuuluu kaupungin omistamaan Tampereen Sähkölaitos -yhtiöryhmään.

Laitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power. Tilaukseen kuuluu puupellettiä käyttävä kattilalaitos laitteineen. Laitos rakennetaan Tampereen Sarankulmaan ja otetaan käyttöön vuoden 2012 lopussa.

Laitoksen teknologia on uutta Suomessa. Pellettipolttoaine jauhetaan ensin pölyksi, minkä jälkeen pöly käsitellään ja poltetaan kattilassa pölypolttimella. Polttoprosessin säädettävyys on suuri ja pölymäisellä polttoaineella lämpöä tuotetaan puhtaasti, energiatehokkaasti ja joustavasti.

Antti Pulkkinen

Metso: Metso toimittaa Suomen suurimman pellettilämpölaitoksen Tampereen Energiantuotanto Oy:lle

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *