Vantaalle valmistui uusia asuntoja yhteensä 2 132 viime vuonna. Kolmannes näistä oli vuokra-asuntoja.

Vantaan rakennusvalvontajohtaja Pekka Virkamäki kertoo, että valmistuneiden asuntojen määrä on suurin sitten 70- ja 80-lukujen.

Vantaan tavoitteena on koko 2000-luvun ollut 2 000 asunnon vuosituotanto. Tavoitteeseen on päästy kahdesti, vuosina 2003 ja 2004.

Kymmenen viime vuoden valmistuneiden asuntojen keskiarvo on 1 650.

– Vantaalla on ollut viime vuosina tarjolla useita kiinnostavia kerrostalokohteita, esimerkiksi Pakkala, Leinelä ja Hiekkaharju. Myös Tikkurilaan rakennetaan lähivuosina paljon kerrostaloasuntoja, kertoo asumisasioiden päällikkö Tuula Hurme.

Lähivuosina lähtevät liikkeelle myös uudet kohteet Keimolanmäki ja Marja-Vantaan keskusta ja silloin Vantaa tulee vuosittain saavuttamaan asuntorakentamistavoitteensa.

Asuntorakentaminen lisääntyi viime vuonna erityisesti Myyrmäessä, Kivistössä ja Koivukylässä, vaikka eniten asuntoja valmistuikin Aviapoliksen suuralueelle. Vuokra-asuntojen osuus valmistuneista asunnoista on yli kolmannes ja niitä valmistui kaikille suuralueille.

Valmistuneesta 784 vuokra-asunnosta oli kaupungin oman yhtiön rakennuttamia viidennes. Vuokra-asuntoja valmistui viimeksi näin paljon vuonna 2002, jolloin niitä rakennettiin 900. Tuolloin vajaa viidennes niistä oli vapaarahoitteisia, nyt sellaisia ei ollut. Viisi vuotta kestäneen tauon jälkeen asumisoikeusasuntoja valmistui toisena vuotena peräjälkeen.

Muita kuin asuinrakennuksia valmistui vuonna 2011 kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2010, kaikkiaan 140 000 kerrosneliötä, joka on alle 2000-luvun keskitason. Valmistuneesta muusta kuin asuinkerrosalasta lähes kolme viidesosaa rakennettiin Aviapoliksen suuralueelle.

Antti Pulkkinen

Vantaan kaupunki: Vantaalle valmistui ennätysmäärä asuntoja viime vuonna

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *