Tampereen, Turun, Oulun ja Vantaan kaupungit sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) aloittavat yhteistyön, joka lisää kaupunkien uusiutuvan energian käyttöä. Osapuolet haluavat kehittää uusiutuvan energian tuotantoa sekä jakaa parhaita käytäntöjä.

Keskeistä yhteistyössä ovat toimintamallien luominen sekä energiajärjestelmän hallinta. Kaupungit toteuttavat yhdessä 15 uudenlaista uusiutuvan energian pilottia eli teknologiasovellusta tai toimintamallia, jotka liittyvät uusiutuvan energian hybridiratkaisuihin ja hiilineutraaleihin ratkaisuihin, ilmastovaikutusten tunnistamiseen kaavoituksessa ja maankäytössä, vesistölämmön hyödyntämiseen, aurinkoteknologiaan, tuulivoimaan, biokaasun liikennekäyttöön ja bioenergiaan.
 
Yhteistyön tulokset ovat merkittäviä, sillä parhaita kokemuksia hyödynnetään muissakin kaupungeissa. Mukana toteutuksessa on kotimaisia alan yrityksiä, rakennusyhtiöitä sekä kaupungin omistamia yhtiöitä.

”RESCA – Suurten kaupunkien uusiutuvat energiaratkaisut ja pilotit” on vähähiiliseen kaupunkikehitykseen tähtäävän kaupunginjohtajien ilmastoverkoston kärkihanke. Helmikuuhun 2014 jatkuvaa Tekes-rahoitteista hanketta koordinoi tamperelainen innovaatioyhtiö Hermia Oy.

 
Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *