Liikennevirasto hankkii E18 Koskenkylä-Kotka-moottoritien rahoituksen, rakentamisen ja kunnossapidon Tieyhtiö Valtatie 7 Oy:lta. Hanke toteutetaan elinkaarimallilla.

Palvelusopimus allekirjoitettiin torstaina. Sopimuksen arvo on noin 623 miljoonaa euroa.

Tieyhtiö Valtatie 7 Oy:n omistavat Meridiam Infrastructure Projects S.á.r.l, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, YIT ja Destia.

Tien kunnossapidon ja rahoituksen sisältävä sopimuskausi ulottuu vuoteen 2026 saakka. Sopimuskauden aikana Liikennevirasto maksaa tien rakentamisesta ja kunnossapidosta aiheutuneet kustannukset palvelumaksuina takaisin tieyhtiölle siitä lähtien, kun tie on avattu liikenteelle.

Noin 53 kilometrin pituinen tieosuus voidaan avata liikenteelle osittain jo vuonna 2013 ja kokonaisuudessaan vuonna 2014. Kaiken kaikkiaan tiejärjestelyt ovat valmiita vuoden 2015 lopussa.

Tieosuuden rakentaminen aloitettiin marraskuussa.

– Työmaalla on parhaillaan käynnissä valmistelevat työt, jotka sisältävät muun muassa tielinjan kantojen raivausta, alkukatselmuksia, täydentäviä pohjatutkimuksia ja johtosiirtotöitä, kuvaa rakennusprojektin alkuvaihetta johtaja Hannu Kulju.

Palvelusopimuksen päättyessä tieyhtiö luovuttaa tien Liikennevirastolle.

Valtatie 7 on Helsingistä Kotkan kautta Vaalimaalle johtava valtatie. Se on osa E18-tietä, joka jatkuu Pietariin.

Antti Pulkkinen

Destian tiedote

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *