Suomen vesihuolto-osuuskunnat (SVOSK) ry:n hallitus myönsi Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselle Vesihuoltoteko 2011 -palkinnon Valtakunnallisilla Vesiosuuskuntapäivillä 7.10. Kankaanpäässä.

Palkinnon vastaanottivat ely-keskuksen vesihuoltoylitarkastaja Juha Vuorenmaa ja Maaseutu ja energia -yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen. Keski-Suomen ely-keskus on vesihuollon laatua ja osuuskuntien yhteistyötä parantavilla toimillaan merkittävästi edistänyt SVOSKin tärkeänä pitämiä arvoja.

 

Vuonna 2007 Keski-Suomen ympäristökeskuksessa alettiin yhdessä paikallisten vesiosuuskuntien kanssa pohtia, miten vesihuolto-osuuskuntien yhteistyötä ja toimintamalleja voitaisiin kehittää. Seuraavana vuonna käynnistyi Keski-Suomen ympäristökeskuksen tuottama vesiosuuskuntien laatujärjestelmähanke. Hanke eteni rivakasti vesihuoltoylitarkastaja Juha Vuorenmaan ja vesihuoltoinsinööri Kai Voutilaisen myötävaikutuksella.

 

Vuonna 2009 valmistui insinööri Niina Raudasojan kokoama Keski-Suomen vesiosuuskuntien laatukäsikirja, joka on luettavissa internetissä. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on viime vuodet jatkanut käsikirjan kehittämistä valtakunnalliseksi opasteokseksi, josta on tarkoitus saada ensimmäinen virallinen painos ensi vuonna.

 

Paavo Taipale

Vesiosuuskuntien laatukäsikirja verkossa

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *