Torni saa remontissa kolme metriä lisäkorkeutta. Julkisivu puretaan betonirunkoon asti ja ikkunasivut verhotaan lasivaipalla.

 
Remontin myötä asemakaavassa suojeltu, kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas torni saa takaisin alkuperäistä ilmettään.
 
Helsingin kaupungin rakennuslautakunta antoi hankkeelle rakennusluvan kokouksessaan tiistaina.
 
Myös sairaalan sisätilat uudistetaan perusteellisesti. Peruskorjauksen on määrä valmistua 2014. Hintaa urakalle tulee lähes 100 miljoonaa euroa.
 
Vuonna 1965 valmistuneeseen tornisairaalaan on historiansa aikana tehty useita muutoksia, joista huomattavin on ollut julkisivujen korjaus 1980- ja 90-luvuilla. Nyt tehtävän korjauksen syinä ovat muun muassa julkisivun kosteusvaurioiden aiheuttamat sisäilmaongelmat ja rakennuksen vanhentuneet talotekniset järjestelmät.
 
Näkyvin muutos on julkisivun palauttaminen lähelle alkuperäistä. Nykyiset vaaleanharmaa-valkoiset ulkoseinärakenteet puretaan betoniseen runkoon asti ja ikkunasivut verhotaan lasivaipalla. Korjauksen jälkeen julkisivuissa on kirkasta ja alkuperäisen kaltaista tummansiniseksi taustamaalattua lasia ja alumiininen pintalistoitus sekä umpiosissa valkoista kuitubetonia.
 
Lisäksi 54 metrin korkeuteen nouseva torni saa remontissa kolme metriä lisäkorkeutta, kun ilmanvaihtokonehuonekerrosta korotetaan.
Meilahden sairaalan suunnitteli alun perin Arkkitehtitoimisto Reino Koivula – Jaakko Paatela. Potilastorni on ensimmäinen suomalainen korkea, pilvenpiirtäjämäisyyttä tavoitellut sairaala. Nyt toteutettavan peruskorjauksen pääsuunnittelija on arkkitehti Antti-Matti Siikala Arkkitehtitoimisto Sarc Oy:stä.
 
Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *