Kilpailun tavoitteena on houkutella maailman parhaat siltaosaajat suunnittelemaan uutta raitiotie-, pyöräily- ja jalankulkuyhteyttä Kalasataman ja Laajasalon Kruununvuorenrannan välille.

 

Siltayhteys muodostuisi vähintään kahdesta sillasta. Yhteyden pisin silta olisi 1,2 kilometriä. Toteutuessaan se olisi koko Suomen pisin silta.

 

Tehtävän pääpaino on Kruunuvuorenselän merialueen ylittävässä pisimmässä siltaosuudessa Palosaaren ja Kruunuvuorenrannan välillä.

 

– Hanke on merkitykseltään ja mittakaavaltaan poikkeuksellinen. Kansainvälisellä siltakilpailulla etsitään maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti vaativaan ympäristöön paras ekologinen ratkaisu, tuomariston puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sanoo.

 

Helsinki haluaa suosia kestäviä liikennemuotoja kuten raideliikennettä ja nostaa joukkoliikenteen palvelutasoa. Sauri korostaa, ettei päätöstä sillan rakentamisesta ole tehty.

 

– On kuitenkin päätetty selvittää, millainen siltayhteys saataisiin ja mikä olisi mahdollista.

 

Kilpailun hakuaika on 27.5.–3.8.2011 ja kilpailuaika 19.9.2011–27.2.2012. Kilpailun mahdolliseen toiseen vaiheeseen tuomaristo valitsee ensimmäisen vaiheen arvostelun pohjalta vähintään kaksi ehdotusta. Mikäli toinen vaihe järjestetään, se kestää noin neljä kuukautta maaliskuusta 2012 alkaen. Kilpailu ratkaistaan vuoden 2012 loppuun mennessä.

 

Anni Turunen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *