Uudet hybridibussit kuluttavat 25 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin tavalliset dieselbussit. Samassa suhteessa alenevat myös hiilidioksidipäästöt.

 

Turkuun tilatut neljä hybridibussia aloittivat linjaliikenteessä torstaina 26. toukokuuta. Volvon toimittamat Volvo 7700 -bussit ovat Turun tilaajavärin mukaisesti keltavalkoisia. Bussit ovat matalalattiaisia ja ilmastoituja.

 

Hybridibussit keräävät talteen jarrutusenergiaa ja käyttävät sitä hyväksi seuraavassa liikkeellelähdössä. Auton dieselmoottori sammuu pysähtyessä ja liikkeellelähtö tapahtuu sähkömoottorin voimin.

 

Linjoilla 3 ja 30 kulkevia busseja liikennöi Turun Kaupunkiliikenne Oy. Turun joukkoliikennetoimi maksaa hybridibussihankinnan vuoksi liikennöitsijälle korotettua liikennöintihintaa.

 

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte uskoo, että uudet bussit lisäävät joukkoliikenteen houkuttelevuutta. Turun paikallisliikenteessä tehdään vuosittain noin 20 miljoonaa matkaa. Matkustajamäärät ovat viime aikoina olleet nousussa: tänä vuonna matkustajien määrä on lisääntynyt viime vuoteen verrattuna noin 4 prosenttia.

 

Antti Pulkkinen

 

Tiedote Turun kaupungin sivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *