Papinpelto on modernia puurakentamista. Alueella voisi asua 400 ihmistä.

Papinpellon suunnittelusta ja toteutuksesta järjestetään syksyn aikana tontinluovutuskilpailu. Parhaimmassa tapauksessa alueelle päästään rakentamaan jo ensi vuonna.

 

Alue koostuu erilaisista talotyypeistä: rakennuksia on kerrostaloista kaupunkipientaloihin. Eri rakennustyyppien yhdistävänä tekijänä on puu. Uusi alue nähdään myös jatkumona raumalaiselle puurakentamisen perinteelle.

 

Noin kuuden hehtaarin kokoisen alueen kaavatyötä jatketaan viitesuunnitelmien pohjalta. Viitesuunnitelmien tekijöiksi kutsuttiin kolme arkkitehtiopiskelijaa, jotka tekivät suunnitelmat diplomitöidensä osana: Tiina Antinoja Oulun Yliopistosta, Tommi Rainio Aalto-yliopistosta sekä Antti Heikkilä Tampereen yliopistosta.

 

Papinpelto seuraa rakentamisen trendejä, sillä puurakentamisen uskotaan lähivuosina lisääntyvän erityisesti kerrostalorakentamisessa. Tämän mahdollistavat muun muassa uudet kehittyneemmät puurakennetekniikat.

 

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *