Viime vuoden Suomen surkein kylätie, Laurintie Otalammella, korjattiin, ja se sai uuden päällysteen. Laurintie vuonna 2024. (Kuva Sanna Rantanen)

Vuoden 2023 Suomen Surkeimmaksi kylätieksi valittu Laurintie on kunnostettu loistokuntoon. Laurintien pohjaa on parannettu ja tie on uudelleen päällystetty asfaltilla. Korjauksia on tehty noin yhdeksän kilometrin verran. Otalammella Laurintien korjaaminen on saanut kiitosta paikallisilta.

 

Viime vuonna juhlittiin Vihdin Otalammella Suomen surkein kylätie -kilpailun voittajaa, kun Sanna Rantasen Laurintiestä (maantie 11319) ottama kuva voitti yleisöäänestyksen. Voittokuva oli nimetty nimellä ”Vauvakin saa maidot vaahdotettuna näillä kuopilla”.

Laurintien surkeus on enää muisto vain. Viime vuoden voittokuva ja Laurintiestä sävelletty ja sanoitettu kappale Laurintie – Suomen surkein kylätie, kertoo menneestä ajasta, sillä Laurintie korjattiin vihdoin kesällä 2024, usean vuoden odotuksen jälkeen, Suomen Tieyhdistys kertoo. 

Voittokuvan napannut Sanna Rantanen katsoo, että kunnossa oleva tie on maaseutukylien elinehto, sillä tiet vaikuttavat kaikkien arjen turvallisuuteen ja sujuvuuteen.

Valokuva vuoden 2023 Suomen surkeimmaksi kylätieksi valitusta Laurintiestä saattoi osaltaan nopeuttaa tien peruskorjausta. (Kuva Sanna Rantanen) 

 

– Kilpailu oli loistava keino saada näkyvyyttä kyläteiden suuntaan. Tänä kesänä Laurintie ja siitä jatkuva Jokipellontie kunnostettiin samalla kertaa ja näin saatiin noin 9 kilometriä tien parannusta ja uutta asfalttia, Rantanen iloitsee.

– Voin varmasti puhua koko kylän suulla siitä, että olemme kaikki kiitollisia niin kilpailun järjestäneille tahoille näkyvyydestä tiemme suhteen kuin myös ELY-keskukselle asian kuntoon saattamisesta. Tie toki oli jo valmiiksi korjauslistalla, mutta haluan uskoa, että kilpailun saama huomio vähintäänkin vahvisti korjausaikataulua, Rantanen jatkaa.

Rantasen mukaan kyläläiset ovat somessamme kilvan kiitelleet, miten kiva Laurintietä on nyt ajaa niin autolla kuin polkupyörälläkin. Kalusto pysyy kunnossa ja liikenne on taas sujuvaa.

Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry etsivät jälleen Suomen surkeinta kylätietä vuosimallia 2024 kuvakilpailulla. Kilpailun kautta halutaan kiinnittää päätöksentekijöiden huomiota maaseudun tiestön kuntoon.

Suomen surkein kylätie 2024 -kuvia voi toimittaa kilpailuun 6.10. saakka. Lisätietoja osallistumisesta: https://suomenkylat.fi/surkeinkylatie

Kilpailuun osallistuneista kuvista valitaan kahdeksan parasta Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivujen kautta järjestettävään yleisöäänestykseen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *