Nurmijärvi julkaisi valtuuston esityslistan LP-levynä. Se on kuunneltavissa myös striiminä. Kuuntele itse! (Kuva Nurmijärvi)

Nurmijärven kunta julkaisi kunnanvaltuuston kokouksen esityslistan musiikkimuodossa. Albumin nimi on Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändi. Musiikkigenreinä albumilla kuullaan muun muassa big band -musiikkia, sukkahousuheviä, girl power -popia, kitarabluesia ja kaihoisaa fadoa, Nurmijärven kunta tiedottaa

Musiikkikappaleiden tekstit ovat pääosin valtuuston seuraavan kokouksen 29.5.2024 esityslistan mukaisia. Musiikki on toteutettu tekoälyllä. Albumi on kuunneltavissa Spotifyissa, Youtubessa ja kunnan kotisivuilla. Valtuuston kokouksen 29.5. esityslista on luettavissa kunnan kotisivuilla

– Haluamme tehdä kunnan päätöksentekoa helpommin lähestyttävämmäksi, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen näkee.

– Uskon, että tarttuvat melodiat tuovat yhteisen päätöksenteon piiriin sellaisia henkilöitä, joille paikallispolitiikka on aiemmin tuntunut harmaalta.

– Kivi on Rock, Nurmijärvi on Pop…  Jazz, Funk, Metal, Lattari tai mitä vaan. Nurmijärven toimintaperiaate on rohkeus. Siksi annoimme tekoälylle mahdollisuuden tehdä valtuuston esityslistasta biisejä. Ei tästä vielä Kalevauva kalpene, mutta kun näitä kuuntelee, tulee selväksi, että jatkossa listatekstien rytmiin ja selkeyteen kannattaa panostaa, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Albumin sisältö ja toteutus

Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändi -albumilla on 14 kappaletta, jotka edustavat eri musiikkigenrejä. Albumin kansikuva mukailee 60-luvun kansitaidetta, ja kuvassa komeilee Nurmijärven valtuusto värikkäissä tunnelmissa. Kansikuvan tekemisessä on hyödynnetty Adobe Firefly -tekoälysovellusta. Musiikkikappaleet on tehty Udio-tekoälysovelluksella ja hyödyntäen ChatGPT-tekoälyä.

– Tekoäly tuo kuntaviestinnän tekemiseen uusia ja hauskojakin ulottuvuuksia. En usko, että kukaan on koskaan aiemmin tanssinut tarkastuslautakunnan arviointikertomusta klubimusiikin tahtiin. Toivottavasti albumi tuo iloa kuuntelijoiden arkeen ja kannustaa seuraamaan tulevaa valtuuston kokousta, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen sanoo.

– Mahdollisesti kuulemme Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändiltä uutta tuotantoa tulevaisuudessa. Taustamateriaali kappaleisiin ei ainakaan lopu heti.

Osa Nurmijärven Listapalaveri-viestintää

Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändi -albumi on osa Nurmijärven kunnan Listapalaveri-viestintää, jossa kunnan päätöksentekoa pyritään tekemään entistä helpommin lähestyttäväksi. Listapalaveri-podcast- ja videosarja sijoittui kolmen parhaan joukkoon Vuoden viestintäteko -kategoriassa Kuntaviestinnän SM-kilpailuissa toukokuussa 2024.

Kuuntele Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändi -albumi:

Nurmijärveläisten sydänten Valtuustobändi -albumi tulee myös kuunneltavaksi Apple Music-, Deezer-, YouTube Music- ja Tidal-palveluihin sekä  Facebookiin, Instagramiin ja TikTokiin.

Nurmijärveläisten Sydänten Valtuustobändi -albumin biisilista:

 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 2. Valtuustoillan huumaa
 3. Nurmijärven kuntakonsernin osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2024
 4. Tilinpäätös 2023
 5. Vastaus valtuustoaloitteeseen Maankäyttö- ja rakennuslain 92 § käyttämisestä Nurmijärven kunnassa
 6. Perttulan vesiosuuskunnan liiketoimintakauppa
 7. Tunnetko jo Nurmijärven?
 8. Hallitusblues
 9. Vastaus valtuustoaloitteeseen tunne- ja vuorovaikutustaitojen ottamiseksi osaksi opetusta Nurmijärvellä
 10. Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2023
 11. Päivitettyjen Nurmijärven Yhteiskoulun ja Nurmijärven lukion hankesuunnitelmien hyväksyminen
 12. Eron myöntäminen Annika Laamaselle luottamustehtävistä ja täydennysvaali
 13. Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus
 14. Ilmoitusasiat

Tutustu kunnanvaltuuston kokouksen 29.5.2024 esityslistaan kunnan kotisivuilla. 

____________

Muokattu 29.5.2024 klo 18:08: Virheellinen Spotify-linkki korjattu ja lisätty linkki Nurmijärven kunnan kotisivulle

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *