Vesihuolto 2024 -päivät järjestetään Ouluhallissa 15.-16.5.2024. (Kuva Ouluhalli)

Vuonna 1956 perustettu vesihuoltolaitosten edunvalvontajärjestö Vesilaitosyhdistys VVY järjestää Vesihuolto 2024 -päivät Ouluhallissa 15.–16.5.2024. Päivillä on tuhti sisältöpaketti. Asiantuntijaesityksiä pidetään kaikkiaan 84 kolmessa rinnakkaisessa salissa. Avajaisesityksessä asiakaskokemusjohtaja Marja Koskimäki kertoo Verohallinnon matkasta kohti asiakaslähtöistä palveluorganisaatiota.

Ohjelmassa on mm. Vesihuolto muuttuneessa turvallisuustilanteessa -paneelikeskustelu, jonka vetäjänä toimii Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän turvallisuusjohtaja, vesihuoltopoolin puheenjohtaja Veli-Pekka Vuorilehto.

Lisäksi Vesihuolto 2024-päivillä järjestetään vesihuoltonuorten seminaari, joka on tarkoitettu erityisesti vesitekniikan opiskelijoille, työelämässä aloitteleville ja muutamia vuosia alalla olleille vesihuollon ammattilaisille.

Ouluhalliin pystytetään myös alan näyttely, johon on jo nyt ilmoittautunut 120 Vesilaitosyhdistyksen yhteistoimintajäsentä näytteilleasettajaksi.

– Vesihuoltopäivät tarjoaa laajan valikoiman tieteellisiä ja käytännönläheisiä esityksiä, jotka sopivat niin alan konkareille kuin työuran alkutaipaleella oleville, kertoo apulaisjohtaja Mika Rontu Vesilaitosyhdistyksestä.

– Vesihuoltopäiville on ilmoittautunut jo lähes 400 osallistujaa ja 120 Vesilaitosyhdistyksen yhteistoimintajäsentä näytteilleasettajaksi, kertoo apulaisjohtaja Mika Rontu. (Kuva: Tero Takalo-Eskola, TeroteMedia)

 

Keskiviikkona 15.5. avajaisten jälkeen ohjelmassa ovat seuraavat sessiot:

 • Vesihuolto yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisenä palveluna
 • Verkostojen kunto ja ylläpito
 • Vesihuoltolaitosten hallinnosta laidasta laitaan
 • Jätevesihuollon ympäristötehokkuuden kehittäminen
 • Pohjavedet
 • Henkilöstö – vesihuoltolaitoksen tärkein voimavara

Vesihuoltopäivien verkostoitumistilaisuus järjestetään Ouluhallissa ensimmäisen päivän luentojen jälkeen keskiviikkona klo 17–19. Tarjolla on iltapalaa ja juomia. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Vesihuoltopäivien osallistujat ja näytteilleasettajat.

Torstaina 16.5.2024 ohjelmassa ovat seuraavat sessiot:

 • Talousvesiprosessit
 • Kohti päästövähennyksiä
 • Hyvät käytännöt investointien suunnittelussa ja toteutuksessa
 • Talousvedestä viestiminen ja analyysit
 • Bio- ja kiertotalous jätevedenkäsittelyssä
 • Turvallinen, laadukas ja toimintavarma verkosto
 • Vesihuoltolaitosten kansainvälistyminen
 • Kohti resurssiviisasta ja ilmastoneutraalia vesihuoltoa
 • Etäluenta vesihuollossa

Ennen varsinaisia seminaaripäiviä tiistaina 14.5. kaikilla Vesihuoltopäivien osallistujiksi ja näytteilleasettajiksi ilmoittautuneilla on mahdollisuus osallistua Oulun kaupungin vastaanotolle klo 18.30–20.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Vesilaitosyhdistyksen kotisivuilla www.vvy.fi

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *