Nopea, tehokas, ketterä ja monipuolinen, raati kuvaili voittajakoneen ominaisuuksia. (Kuva Akseli Kotila)

Talvikunnossapitokoneet ottivat mittaa toisistaan 14.–15.2.2024 Talvitiepäivillä Jyväskylässä. Työnäytöksien parhaana palkittiin Vuomet Oy:n monipuolinen työkonekokonaisuus. Toiselle sijalle ylsi FMG:n siipihöyläkauha.

Talvitiepäivien yhteydessä järjestettiin perinteiset työnäytökset. Työnäytösten tarkoituksena on antaa kuva niissä esitettävien teiden ja katujen kunnossapitokoneiden, -välineiden ja menetelmien tarkoituksenmukaisuudesta, antaa viitteitä ja herätteitä niiden kehittämiseksi sekä kannustaa kaluston suunnittelua ja valmistusta.

Työsuorituksissa voittajaksi kruunattiin Vuomet Oy:n työkone. Raati kuvaili voittajaa monipuoliseksi ja valmiiksi työkonekokonaisuudeksi, joka soveltuu monien eri työsuoritteiden yhtäaikaiseen tekemiseen. Työkone sai myös kehuja tehokkuudesta, nopeudesta ja ketteryydestä, minkä vuoksi se aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä tien käyttäjille. Lisäksi lisälaitteiden teline helpottaa varoitus- ja työvalojen asennusta ja sijoittelua koneen katolle.

Siipihöyläkauha auraa ja kaapii liittymään syntyneen polanteen tasaiseksi yhdellä vedolla. (Kuva Akseli Kotila)

 

Toiselle sijalle ylsi AGCO Suomi Oy:n siipihöyläkauha. Raati kuvaili kyseistä kauhaa innovatiiviseksi keksinnöksi, joka tuo uusia työsuoritemahdollisuuksia. Siipihöyläkauha hoitaa parhaimmillaan kahden työkoneen työsuoritteet. Lisäksi se voi auratessaan esimerkiksi kaapia liittymään syntyneen polanteen tasaiseksi.

Yleisön suosikiksi kilpailussa ylsi AGCO Suomen osaston FMG:n laitteilla varustettu työnäytöskone.

Palkinnot myönnettiin Talvitiepäivillä ja niitä oli luovuttamassa työnäytösraadin puheenjohtaja, Rovaniemen kaupungin kunnossapitopäällikkö Marko Rautio.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *